Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ο Θεός. Γιατί ο Θεός συγχωρεί, γιατί δεν αγανακτεί, γιατί μας ανέχεται;

Ο Θεός
Γιατί ο Θεός συγχωρεί, γιατί δεν αγανακτεί, γιατί μας ανέχεται;
Είναι αξιοπερίεργος ο τρόπος που αναζητούμε την κατανόηση για αυτή την άμετρη μακροθυμία και συγχωρητικότητα του Θεού.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε αυτή τη δίχως τέλος αγάπη Του! Δεν μπορούμε, γιατί ως άνθρωποι δεν έχουμε τη δική Του πληρότητα. Ως δημιούργημα είμαστε κομμάτι του όλου και πάντοτε θα νιώθουμε ένα κενό μέσα μας που θα μας ωθεί σε αναζητήσεις, σε στόχους και ...στόχους.
Αντίθετα με εμάς, ο Θεός είναι πλήρης, είναι η απόλυτα απόλυτη πληρότητα των πάντων.
Όταν δεχτείς αυτή Του την πληρότητά, καταλαβαίνεις γιατί ένα Ον από το οποίο δε λείπει τίποτε, δε θα νιώθει ποτέ την ανάγκη να “ζηλέψει”, να “ποθήσει”, να “φθονήσει”... γιατί ακριβώς δεν του λείπει τίποτε, κι ευτυχώς είναι το απόλυτα καλό.
Τότε κατανοείς πως το μόνο που μπορεί να δώσει είναι η Αγάπη, η αδιάκοπη διάθεση να βοηθά πάντοτε με κάθε δυνατό τρόπο.
Είναι πέρα από ευτυχής όποιος ένιωσε μέσα του την αγάπη προς το Θεό, δίχως να νιώσει την ανάγκη να “ερμηνεύσει” αυτό το συναίσθημα. Μπορεί και αναπαύεται πραγματικά με πληρότητα μέσα στη χαρά Του Κυρίου.
Αν ανήκεις σε αυτή τη μερίδα είσαι Ευτυχής. Παράκληση, μη συνεχίσεις.
Αν έχεις την ανησυχία, τη μικρή ή μεγάλη αμφιβολία για το ένα ή το άλλο, το δισταγμό να αποδεχθείς με τόση, όση της πρέπει απλότητα, τη σωτηρία που δικαιούμαστε αλλά που δεν θα απολαύσουμε δυστυχώς όλοι, τότε σε αυτές τις σελίδες θα βρεις μια “απλή και ζεστή” αλήθεια.
Ο Κύριος είπε: 39 Ερευνήστε τις γραφές, όπου στηρίζετε την ελπίδα σας για ζωή αιώνιο, και αυτές μαρτυρούν για εμένα.

39 ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν· καὶ ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ·” (Ιωάν, κ: 5ο )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου